Onderweg Camping

Onderweg Camping is een bewegende poort die doorheen Gent trekt en een sliert van mogelijke plekken om te vertoeven vormt. Wandel doorheen de camping-poort op gelijk welk moment van de dag en krijg toegang tot de rest van de wereld waar je kan rusten, niks doen, hangen, rollen, vervelen, liggen, logeren,… Onderweg zijn er overal en nergens voorzieningen, ieder plekje gras kan een ideale reisbestemming zijn voor enkele minuten of eindeloze dagen. Op het grenzeloze kampeerterrein vinden we schaarste en teveel, zijn we alleen of samen, we kunnen er overnachten of middagdutten, we liggen er te niksen of doen aan zwaar werk.


Onderweg Camping strekt zich langgerekt uit van Nieuw-Gent tot Langerbrugge. De tocht vertrekt aan Campusatelier in Nieuw-Gent en kent haar voorlopige finish aan de poort van de Cité-Jardin in Langerbrugge, waar ze omgedoopt wordt tot Camping Oxygene.


Onderweg Camping is een traject ontwikkeld door Manoeuvre binnen Konnektor, een zomerresidentie in Langerbrugge met uitlopers tot het Lichtfestival 2021. Manoeuvre is een multidisciplinaire maakplek voor kunstenaars, buurtbewoners, denkers en makers in het hart van de Rabot-wijk. We breken vaak buiten de ateliermuren en co-creëren met anderen die ons pad kruisen. Vertrekkende vanuit ieders expertise ontwikkelen we samen kunsttrajecten. Onderweg Camping kent haar oorsprong in de verbeelding van Chris Rotsaert, Gulseren Mustafova, Does Vandousselaere, Edibe Filiz en Elien Ronse. Met veel dank aan organisaties en participanten: Obra Baken, Campusatelier, Konnektor, Danny, Ridouan, Ariane, Ianka, Maarten, Olivier, Joan, Gul, Hanse, Liesbeth en anderen